Garrotxa

L’Ajuntament ja ha rebut la paga i senyal per vendre's el terreny del davant de l'Hospital

  • Admin
  • Actualitzat:
  • Creat:

L’equip de govern d’Olot ja ha tancat l’arribada d’una nova gran superfície comercial a la ciutat. Tot i que en el darrer Ple l’alcalde tirava pilotes fora, la venda ja és un fet.

Foto de Garrotxa Digital
Foto de Garrotxa Digital

En plena crisi del petit comerç a causa de les devastadores conseqüències de la pandèmia, l’Ajuntament d’Olot ha posat totes les facilitats perquè una gran superfície comercial s’instal·li en els propers mesos a Olot. D’aquesta manera la ciutat perdrà uns terrenys amb àmplies possibilitats d’explotació en l’àmbit social i sanitari.

 

A la zona compresa entre l’avinguda Sant Joan les Abadesses i l’Hospital d'Olot hi ha tres grans superfícies comercials que sumen un total de 6.600 m2 de superfície útil. En aquesta part de la ciutat hi viuen uns 6.000 veïns. A la resta de la ciutat, on hi ha 31.000 habitants, hi ha tres grans supermercats més, que sumen en total uns 6.000 m2 útils.

 

Aquesta és la manera d’ajudar al comerç de proximitat? Com ja hem manifestat en vàries ocasions –fins i tot vam presentar una moció en Ple Ordinari que va tenir el suport dels altres grups- aquesta proposta va en sentit contrari de la ciutat que volem des del nostre Grup Municipal. Una ciutat sostenible, que no promou l’ús del cotxe particular per anar a comprar i que fomenta el comerç de proximitat.

 

LIDL arribarà en els propers mesos a Olot, per ampliar l’oferta comercial de grans superfícies en aquella zona i fer remar encara més a contracorrent al petit comerciant. I ens sembla bé que qui vulgui es pugui instal·lar a la capital de la Garrotxa i explotar el seu nínxol de mercat, però creiem que no ha de ser l’Ajuntament qui li vengui terrenys municipals.