Garrotxa

El PSC d'Olot celebra l’obertura de l’Espai Cràter malgrat presenti algunes mancances

  • Admin
  • Actualitzat:
  • Creat:

Des del grup socialista celebrem que l'equipament es posi en marxa, però lamentem que no s'hagin tingut en compte algunes de les nostres al·legacions.

L'Espai Cràter ja és una realitat i això és una gran notícia per a tota la comarca. La ciutat d'Olot podrà esdevenir un referent en la divulgació de la vulcanologia i des del principi hem donat suport al projecte. Ara bé, ara que l'equipament està a punt d'obrir, trobem que neix amb mancances que difícilment es podran cobrir al llarg del popers anys.

La primera de totes és una cafeteria. Un espai d'aquestes característiques hauria de disposar d'aquest servei. L'equip de govern sosté que d'aquesta manera la resta de bars i restaurants de l'entorn se'n veuran beneficiats, però creiem que això és tenir molt poca ambició a l'hora enfocar el projecte, ja que la dinamització dels comerços olotins no hauria d'anar lligada a cobrir mancances de l'Espai Cràter.

També trobem excessiu l'auditori que s'hi ha construït. Una sala per a 100 persones no era una necessitat en una zona de la ciutat que ja disposa d'espais per a grans conferències i esdeveniments, com la Sala El Torín o el Casal Marià. Es podrien haver invertit més recursos en connectar l'Espai Cràter amb el Firal, perquè els visitants tinguessin una via directe al centre de la ciutat. De fet, era una connexió prevista al Pla General. D'altra banda, creiem que l’espai d’informació i el de la botiga són petits.

L’Espai Cràter hauria de ser el punt de partida dels visitants per conèixer Olot i la Zona Volcànica de la Garrotxa. Es tracta d’un equipament idoni per dinamitzar el nucli antic d’Olot i malauradament veiem que l’espai destinat a la informació quedarà petit. De fet, amb aquesta idea, des del grup socialista hem proposat que s’inclogui dins de l’Espai una visualització d’un documental sobre el Parc Natural i la Zona Volcànica.


Què passarà amb la Torre Castanys?

El Ple del mes de juny del 2021 va aprovar per unanimitat la moció presentada pel grup socialista que proposava impulsar una exposició divulgativa sobre el Fluvià a l'antic museu dels volcans. Ara, estem sorpresos que l'alcalde assegurés en la presentació de l'Espai Cràter que s'hi volen ubicar més oficines del Parc Natural. Creiem que una proposta aprovada per unanimitat de tots els grups hauria de ser prioritària i temem que l'equip de govern, com ja ha succeït en altres ocasions, tiri pel dret. La Torre Castanys és una oportunitat fantàstica per fer de la ciutat una referència a nivell català de divulgació dels seus rius. Podria ser l'epicentre d'un eventual consorci d'ajuntaments i consells comarcals dels municipis que banya el nostre riu.

Fitxers adjunts: